Orbánt levélben keresték meg

Minden jót kívánt a családnak Orbán, bár a kilakoltatás ellen nem tud mit tenni.

Napi szinten olvassuk, halljuk vagy rosszabb esetben átéljük a kilakoltatást. Több országban erős állami beavatkozás lépett fel az elcsalt devizahitelek miatt bedőlt életek védelmében. Egyedül itthon nem. Lassan a végrehajtók parancsait teljesítő rendőrök is rutin szerűen dobnak ki gyereket, időst, sérültet az utcára, nem törődve azzal, hogy az illetőnek van vagy nincs hova mennie.

De valahogy még így is van meglepő kilakoltatási esemény. Néha azért mert sikerül megakadályozni a végrehajtást, néha azért mert olyan abszurd már már komédiába, filmbe illő lesz az egész, hogy azt leírni is fájó. Első esetnél azért lássuk be, hogy ritka mint ukrán határon a legális cigaretta, de néha van. Viszont az ami a 8 gyermekes családanyával történt a pofátlanság netovábbja.

A zsámboki nagycsalád családfője, maga az anya, ugyanis alkoholista és sokszor a családot is bántalmazó férjtől sikeresen elvált a nő, aki viszont így egyedül maradt 9 gyermekével. A számlák és a hiteltartozás pedig óriási és fizethetetlen méreteket öltöttek. A téli moratórium lejárta után a 9 gyermekből 8-at elvitt a gyámügy, és bizony a kilakoltatás szele már a függönyt fújja. Szóval a számlák mellett az idő hiánya is fenyegeti életüket. A házuk már liciten van, és amennyiben a végrehajtónak sikeresen, a családnak sikertelenül zárul, az otthon már csak a múlté lesz.

Az anya vette a bátorságot, és bizony levelet írt a nagyúrnak, Orbán Viktornak, még két hónappal ezelőtt. Segítséget kér az egyetlen olyan embertől, aki képes megfékezni a végrehajtót. A válasz megérkezett, és a Magyar Hang is lehozta.

Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk… (majd így folytatják)
….kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik … (és a levél vége “mindent visz”)


Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!

-> Levelezési Osztály válasza a kilakoltatás előtt álló anyának.

Ne feledjük amit miniszterelnök úr mondott! Senkit sem hagyunk az út szélén! Lehet szavazni Május 26.-án. … További minden jót!

Facebook hozzászólások

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.