Fidesz mentesült a Kúria büntetése alól

A Kúria elmarasztalta a Fideszt, de az Alkotmánybíróság szerint nincs gond.

Az EP választásokra gyűjtött aláírások szükséges száma már rég megvoltak, mikor a Fidesz aktivistái még javában gyűjtögettek, mint megannyi szorgos hangya. Az sem nagyon aggasztotta őket, amikor többen is szóltak, hogy bizony ez már Kubatov-lista ha tetszik ha nem. Az ellenzéki pártok a Kúria elé vitték az egész ügyet, s a végén el is marasztalta a Fideszt.

Viszont ami az egyiknek égbekiáltó bűn a másiknak a természetes közegének számít. Tudniillik, hogy az Alkotmánybíróság meglátása szerint a párt nem követett el akkora bűnt, és szerintük nem vezették félre az embereket. Sőt, egyenesen a Kúriát is bírálta. Megállapításra került, hogy a Kúria döntése alkotmányellenes volt, hiszen egyetlen törvényben, szabályzatban sem szerepel, hogy nem lehet aláírásokat gyűjteni a szükségesen felül.

Az Alkotmánybíróság is látta a videót, ami pillanatok alatt vírusszerűen terjedt szét a Neten, de őket ez nem igazán izgatta. Sőt alapjogi hivatkozást emlegetnek.

A pártok és választóik közötti kommunikációra vonatkozik a véleménynyilvánítás szabadsága, és a Kúria Fideszt elmarasztaló döntése már csak azért is alkotmányellenes, mert ezt nem észlelték.

-> foglalta össze a 444.

Végeredményben a Kúria által kirótt büntetést az Alkotmánybíróság lesöpörte az asztalról.

Facebook hozzászólások

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.