TV2 újabb büntetés

Már 7,45 millió forintos bírságnál tart a TV2, bár ez nem zavarja őket.

Amíg az RTL a kormány és annak tettei ellen érvel, addig a TV2 mellette. A különbség annyi, hogy a TV2 aránytalanul “túltolja” a kormány által favorizált híreket. Ennek következményi pénzbírságban mérhetőek, melyet az NVB rót ki a csatornára.

Az NVB tíz műsort vizsgált, amelyben az EP-kampánnyal kapcsolatos hírek voltak. Tizenkilenc másik híradást nem vettek figyelembe, mert azok vagy a kormány tevékenységéről szóltak, vagy a kampánnyal össze nem köthető hírekről

->írta meg a HVG

Az utóbbi időben háromszor is megbüntették a csatornát, mert az EP választások közeledtével, az kivétel nélkül csak Fidesz propagandát adott le. Az ellenzéki pártok, vagy azok programja pedig nem jelenhettek meg a csatorna képernyőin. A második büntetés kiszabása után a bizottság eltiltotta a TV2-t a további jogsértő magatartásról, de jelenleg úgy néz ki, hogy “egyik fülükön be, a másikon ki” távozott a figyelmeztetés.

A TV2-t kötelezték arra is, hogy az ellenzéki politikusokat is engedjék be a csatorna műsoraiba, illetve a törvényben foglalt időintervallumot is biztosítsák azoknak. Egyelőre ennek a kérésnek sem tesznek eleget. Tovább folytatva a jogsértő magatartást, ezzel vélhetően újabb büntetés következhet.

Kiemelt kép: 24.hu

Facebook hozzászólások

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.