Földönkívüli élet

Szakértők szerint az idegen életforma felfedezése egyre esélyesebb.

Szakértők között elég heves viták voltak eddig is, az ügyben hogy vajon létezik vagy sem más bolygókon élet. Viszont egyre jobban azok felé dől a mérleg nyelve akik mellette érvelnek.

A Marson nemrég szerves vegyületeket fedeztek fel, ennek hatására azok akik szkeptikusként álltak a “Létezik idegen élet más bolygókon” teóriához most átértékelték az eddigi tapasztalataikat. Olyan vegyületeket is találtak a vörös bolygón melyek a mi testünkben is jelen vannak, mint például aminosavakat.

Illetve további figyelemreméltó felfedezések is történtek az elmúlt két évtized alatt. Rengeteg lakható, élhető planétára bukkantak, melyek bár messze vannak, sok esetben feltételezhetően élő organizmusok is lehetnek az adott bolygón. Azt persze nem tudják, hogy fejlődésük mely szakaszában járhatnak, de az élet egy nagyon komplex és bonyolult kémiai folyamatok összege, így nem zárják ki a tudósok azt a lehetőséget sem, hogy bizonyos bolygókon más vegyületek alkotnak élő organizmusokat.

Az első ilyen bolygót 1995-ben fedezték fel, ezután máig több ezer ilyen planétát regisztráltak a szakértők, tudósok. Szóval lassan nem az a kérdés, hogy létezik-e élet a Földön túl, hanem az hogy mikor találkozunk velük szemtől szemben.

kiemelt kép: NASA

Facebook hozzászólások

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.