30 pörölycápa pusztult el

Nausicaa akváriumban a cápák valószínű egymás falták fel. Az állatvédők perelnek.

A pörölycápák nem tűrik a fogságot, sőt kifejezetten rosszul reagálnak rá, egy vándorló fajról van szó aminek óriási a helyigénye. Ez lehetett az ok amiért a Nausicaa akváriumban (Franciaórszág, Boulogne-sur-Merben) az állatok egymás falták fel.

A Sea Sheperd állatvédő egyesület pert indított a Nausicaa ellen, mert az akvárium összes pörölycápája elpusztult. Az első egyedet még 8 éve fogták be, majd hoztak többet is, de egy sem élte túl. Az utolsó egyed végül múlt csütörtökön pusztult el. Az akvárium azt nyilatkozta, hogy az állatokat egy gombás fertőzés ölte meg, de az állatvédők szerint megették egymást.

A Sea Sheperd elnöke elmondta, hogy a jelenség nem egyedi, hiszen a természetes közegükben is képesek egymásra támadni, viszont ott megvan a lehetőség a menekülésre. Kis helyen rengeteg sérülést okozhattak egymásnak.

A törvény szerint a fogva tartó létesítményeknek meg kell előzniük, hogy az állatok egymás áldozatává váljanak, és nyilvánvaló, hogy a Nausicaa ezt nem tette meg

-> mondta az állatvédő szervezet elnöke Lamya Essemlali

A “pörölycápa projekt” 3 millió eurót vett ki a költségvetésből, helyesebben az akvárium magánadakozói zsebéből. Cserébe 30 döglött cápa lett a vége, arról nem is beszélve hogy költhették volna ezt a pénzt az orvhalászat elleni küzdelemre is.
info: Euronews

Facebook hozzászólások

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.