Lepin vs Lego

Már hazánkban is terjed a Lepin, az a Lego koppintás ami megszólalásig hasonlít az eredetire.

A Lego termékeket nincs olyan ember aki nem ismerné. Fiúknak és lányoknak is gyárt az építőkockák nagymestere mindenféle témában. Van itt hercegnős, Harry Potter-es, sárkányos satöbbi. Megannyi Lego film és mese, vagy inkább animációs film is készült már. Viszont van egy kínai cég a Lepin ami pofátlanul koppintja a Lego szinte minden termékét és óriási kereslet is van rá. Ennek oka roppant egyszerű, a Lepin tizedannyiba kerül mint a Lego.

A pofátlanság olyan mértékű, hogy még az adott Lego termékcsalád neveit is pici módosítással adják tovább. Így lesz a Lego Technic-ből Lepin Technician, vagy Lego Friendsből Lepin Girls esetleg a Lego Star Wars-ból Lepin Star WRNS. Még a csomagolás, a logo stílusa is megegyezik a Legoéval. Csak az ára nem.

A képen látható szellemirtók ház a Lego esetében 206000 Forint, még (most kapaszkodj) a Lepinnél mindez 39000 Forint. A plusz poén az hogy a Lepin minden egyes kockája összeépíthető a Lego elemeivel. A két termék a megszólalásig hasonlít egymásra. A fenti példa csak egy a sok közül.

Teszteltük a Lepint.

Tesztelés okán mi is beszereztünk egy ilyen Lepint. Nem a legdrágábbat, hanem valamivel olcsóbbat egy Friends, helyesebben Girls terméket. Magyarországon 35000 forintos termék mindösszesen 6500 forint volt, egyenesen Kínából.

Gondoltuk, hogy találunk valami ellentmondást, valami eltérést akár az elemek kinézetében vagy összeépíthetőségében. Meglepődve tapasztaltuk, hogy semmilyen különbség nincs. Az elemek masszívak erősek, jól passzolnak egymáshoz. Minden egyes kocka megvolt hozzá, és a leírás is legalább olyan részletes mint a Lego esetében. Félelmetes az egyezés.

A Lego természetesen többször is beperelte a Lepint aki sorra el is veszti a pereket, de nem nagyon izgatja a kínai céget, a termékek előállítását és értékesítését ugyanúgy folytatják tovább.

Valójában mindenki maga dönti el, hogy gyermekének vesz vagy sem ilyen Lepin terméket, mert valójában ez innentől egy morális kérdés.

Facebook hozzászólások

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.