Univerzum és a Multiverzum

Az Univerzum csupán a jéghegy csúcsa!

Nem kizárt, hogy minden amit tudtál, tanultál, vagy vélsz valójában téves, és közel sincs az igazsághoz. Mármint ha az Univerzum témában gondolkozunk. Persze egy átlag ember, azaz Te vagy Én nem tudhatunk túl sokat az Univerzum misztikus világáról, viszont ez a kevés “valami” is hibás elmélet lehet…

Ebben a cikkben egy modern elméletet fogunk picit közelebbről megvizsgálni. Elmélkedni fogunk, gondolkodni, és elmélyedni egy olyan filozófiai témakörben, melyet sem alátámasztani, sem cáfolni nem tud senki.

Képzeld azt hogy eléred az Univerzum határát. Csak képzeld el. Most ne abból indulj ki, hogy lehetetlen vagy sem. Gondold azt, hogy az emberiség már megérett egy ilyen távlati utazásra, mondjuk úgy hogy mindez akár 50 vagy 100 év alatt is lehetséges lenne. Ugye milyen nehéz? Már maga a gondolat olyan egymást permanensem követő kérdéshalmokat hagy maga után, melynek talán sosem lenne vége. Mégis milyen technológia lenne erre képes? Mikorra érhetnénk el ezt a technológiai korszakot? Addig nem pusztítanánk el Önmagunkat? Most nézzünk távolabb ezeknél a “kicsinyes” kérdéseknél. Ezért is írtam, hogy “képzeld azt…” Ne a kérdésekre koncentrálj, csak érd el gondolataidban az Univerzum határát.

Mert bizony van határa, és ez már maga a Multiverzum előszobája is. De hogy mi is ez? Itt egy dokumentumfilm:

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük